Heldere kikkerbillensoep met venkel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak een bouillon van de soepkip, de uien, de helft van de prei, selderij en wortelen en het water Kruid met peper, zout, tijm en laurier Maak de visgraten schoon en zeef er de bouillon op Voeg de wijn toe en laat de soep 20 minuten zachtjes trekken, zonder echt door te koken Zeef de bouillon opnieuw en schep er zorgvuldig het vet af Kook er de kikkerbilletjes in gaar, schep ze uit de bouillon en haal er het vlees af Snijd de rest van de prei, selderij en wortelen fijn en vermeng ze met de tomatenpuree, het rundergehakt en de eiwitten Proef de bouillon en kruid zo nodig bij Voeg de Pastis toe en breng de soep aan de kook Roer er het groentemengsel door en breng de soep weer aan de kook Zet het vuur laag en laat ± 30 minuten zachtjes trekken De bouillon zal nu helder worden en het groentemengsel zal een koek vormen boven de soep Haal de stelen van de venkel, snijd hem doormidden, verwijder de harde kern, snijd de bladeren in kleine dobbelsteentjes en kook die in wat gezouten water beetgaar Bewaar het groene loof om in de soep te strooien Schenk de soep voorzichtig door een over een pan gespannen neteldoek of zuivere vaatdoek Let erop dat u de groenten niet perst Verdeel het kikkerbilletjesvlees en de venkel over de soepkommen, schep er de heldere bouillon op en strooi er het venkelloof over

Heldere kikkerbillensoep met venkel is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatenconsommé
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rode-wijnsoep met groenten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept