Heldere aspergesoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de asperges, schil ze en verwijder de harde uiteinden Breng de schillen en de afsnijdsels met 1 liter water aan de kook en laat ze 30 minuten trekken Zeef de vloeistof en bewaar die Steek met een uitsteekvormpje figuurtjes uit de plakken meiknol Snijd de asperges in stukken van 2 cm en houd de aspergepunten apart Verhit de boter en roerbak de aspergestukjes 5 minuten Voeg de gezeefde vloeistof en voeg het bouillonblokje toe Breng de soep aan de kook en laat haar 15-20 minuten koken Roer de aspergepunten en de uitgestoken meiknolletjes door de soep en laat nog 5-10 minuten koken Breng de soep op smaak met peper en zout en roer er voor het serveren de kervel, bieslook en reepjes zalm door

Heldere aspergesoep is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde aspergesoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zuppa di asparagi verdi (groene aspergesoep)
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesoep met ham en ei
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatenconsommé
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rode-wijnsoep met groenten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept