Ossenstaartsoep II

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de ossenstaarten en de hamschijf in een flinke pan, giet er het water of de bouillon bij en breng het langzaam aan de kook Voeg zout toe en schuim zorgvuldig af tot er geen schuim meer aan de oppervlakte komt Voeg dan wortel, het bouquet garni, de selderij, koolraap, kruidnagels en peperkorrels toe Laat de soep 3 uur trekken (3 1/2 uur als het om hele grote ossenstaarten gaat) Neem de staarten uit de pan, zeef het nat en schep er al het vet af Snijd de staarten bij de gewrichten in stukken en zet deze in 2 liter van het gezeefde nat op het vuur Roer er, zodra het begint te koken, de arrowroot in en er voldoende zout en cayennepeper in om de soep flink te kruiden Dien de soep heet op Als u de soep laat trekken tot het vlees van de botten valt, krijgt u een bouillon die, afgekoeld, een vrij stevige gelei vormt Als u deze gelei zeeft, laat indikken en vervolgens op smaak brengt met kruiden, ketchup of wat wijn, krijgt u een soep, die vele superieur zullen vinden aan de hierboven beschreven soep

Ossenstaartsoep II is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Paaskoekjes
1 min Nagerecht
Bekijk recept
Lamsbout met look en rozemarijn
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vitello tonnato II
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
King Alfonso II
10 min Snack
Bekijk recept

Rode-wijnsoep met groenten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige ossenstaartsoep met paddenstoelen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse ossenstaartsoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde ossenstaartsoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept