Pinda-paksoisoep

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de knoflook, plet hem met de platte kant van een mes en snijd hem in dunne plakjes Doe de inhoud van de pot bouillon in een schaal en doe er de helft van de op de pot vermelde hoeveelheid water bij Snijd de stukjes kip eventueel wat kleiner Snijd de paksoi in stukjes, was ze en laat ze uitlekken Was de Spaanse peper, snijd hem in de lengte open, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd hem in lange dunne repen Verhit in een wadjan (wok of soeppan) de olie en bak de paksoi op een hoog vuur ± 2 minuten Voeg de knoflook, peperreepjes, ketoembar en koenjit toe en roerbak dit nog 2 minuten Voeg de bouillon toe Roer de pindakaas erdoor en voeg 2 theelepels sojasaus en wat sherry toe Breng de soep snel aan de kook en laat hem op matig vuur nog 8 minuten doorkoken

Pinda-paksoisoep is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Surinaamse Pinda-paksoisoep
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Pinda-Paksoisoep
30-60 min -
Bekijk recept
Pinda-paksoisoep - Vet maaltijd fase 1
Bekijk recept

Hollandse garnalenbisque en spring rolls
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante kip van de Antillen met zelfgemaakte pindakaas
2 uur-
Bekijk recept
Thaise zalm met groentemie
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept