Erwtensoep III

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de erwten en zet ze op met 3 1/2 dl koud water en de hamschijf Laat ze koken en schuim zonodig af Voeg het zuurkoolspek toe en kook alles in ± 2 uur zachtjes gaar Voeg de in stukjes gesneden prei, wortel en knolselderij en het gehakte selderijgroen toe Leg er de worst bij en voeg de geraspte rauwe aardappelen toe Voeg 5 dl (of meer) water en de bouillontablet(ten) toe Laat nog 30 minuten zachtjes doorkoken Breng de soep op smaak met zout en peper Neem de hamschijf, de worst en het zuurkoolspek uit de soep Snijd de worst in plakjes en de hamschijf in stukjes en voeg dit weer aan de soep toe Snijd het spek in dunne plakjes, leg die op het roggebrood en geef dit, met mosterd, bij de soep

Erwtensoep III is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde makreel met gebakken druiven en dragon
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bakkeljauw Kroket III
0 min
Bekijk recept
Nagemaakte Kentucky Fried Chicken Iii
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili con carne iii
Bekijk recept

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept