Sayadi

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wrijf de filets aan beide zijden in met 1 theelepel zout en leg ze 1 1/2 uur in de koelkast Verhit intussen 1 eetlepel olie in de soeppan en fruit de uien hierin goudgeel Voeg de visresten, het water en peper toe en breng alles aan de kook Laat het op een laag vuur 20 minuten trekken Zeef de bouillon en houd die apart Week de rijst 30 minuten in water en giet af Breng 6 koppen visbouillon aan de kook, doe de rijst erbij en roer een keer goed door met een vork Draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat de rijst zachtjes koken tot al het water is opgenomen; dit duurt ongeveer 25 minuten Verhit terwijl de rijst kookt de rest van de olijfolie in een koekenpan en sauteer de vis 4 minuten aan elke kant, of tot het visvlees gemakkelijk loslaat Haal het uit de pan en houd het warm Beboter een ondiepe pan of een springvorm en leg de amandelen en de pijnboompitten in een decoratief patroon op de bodem Leg er voorzichtig een laag gekookte rijst overheen en druk het stevig aan met een houten lepel of spatel Keer de rijst om op een schaal en garneer met de visfilets Breng de rest van de bouillon aan de kook en roer er het citroensap en 1/4 lepel zout doorheen Giet het in een sauskom en dien op bij de vis en de rijst

Sayadi is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker