Biersoep met mosselen

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hak de uien en de selderij zeer fijn Doe de helft van de boter in een pan en laat de groenten op een laag vuurtje fruiten, maar niet bruin worden Reinig de mosselen en voeg ze aan de groenten toe Doe er zout en peper bij Voeg het bier toe en laat alles op een zacht vuur ± 10 minuten doorkoken Smelt tijdens het koken van de mosselen in een pan 50 gr van de boter met de kervel en de bloem en roer alles goed door elkaar, zodat een gladde saus ontstaat Nadat de mosselen zich hebben geopend, zijn ze gaar Verwijder ze en voeg de kervelsaus en de mosselen aan het mosselnat toe Roer alles goed door elkaar en serveer het gerecht zeer warm Wilt u deze soep extra geraffineerd maken (maar dat is niet volgens het authentieke recept), voeg dan de met de room vermengde eidooiers aan de soep toe

Biersoep met mosselen is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Biersoep met gekarameliseerde ui
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Biersoep
30-60 min -
Bekijk recept
Hollandse Biersoep (oud Bruin)
10-20 min -
Bekijk recept
Dikke Biersoep Uit Limburg
0-10 min -
Bekijk recept