Brabantse soep

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Fruit de schoongemaakte en in plakjes gesneden wortel en de grof gehakte zuring in de boter en laat dit ± 3 minuten zachtjes pruttelen Voeg 1/4 liter van het bier toe en laat alles ± 10 minuten doorkoken Verwarm in een andere pan 1/4 liter van het bier, voeg daar de rijst aan toe en laat dit 10-12 minuten op zacht vuur doorkoken Kook de spruitjes en de aardappelen in water met zout gaar en hak ze na het koken grof Voeg peper en de rest van de boter toe Verwarm tenslotte 1 1/2 liter bier Voeg beetje bij beetje de gehakte spruitjes en aardappelen en daarna de wortelen en de zuring toe Voeg tenslotte de rijst toe, breng alles op smaak met zout en peper en laat de soep op klein vuur door en door warm worden Voeg voor het opdienen nog wat boter toe Wilt u de melk nog aan de soep toevoegen, doe dat dan als laatste, net voor het opdienen De melk moet dan heel even meekoken

Brabantse soep is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept