Reinig de prei en snijd de witte stukken klein Smelt 50 gr boter in een kookpan en laat hierin de stukken prei stoven zonder te kleuren Voeg er na enkele minuten het bier aan toe, 1 liter water en de paling (afgestroopt en in stukken van 4 cm gesneden) Kruid met peper en zout en stoof 20 minuten op een matig vuurtje met deksel Haal de paling uit de pan en verwijder de graten Houd de vis in een pot warm Giet het kookvocht door een heel fijne zeef en houd het eveneens warm Reinig de blaadjes zuring en het slahart en snijd ze fijn Smelt de rest van de boter en voeg de zuring, de sla en de verkruimelde sneetjes brood toe Kruid met peper Meng goed met een houten lepel Roer er beetje bij beetje het kookvocht onder Dat moet allemaal op een heel zacht vuurtje gebeuren en duurt een tiental minuten Voeg tenslotte nog de eidooiers, de room en de stukken paling toe Controleer of het gerecht genoeg is gekruid Dien zeer warm op Om de eidooiers en de room aan het gerecht toe te voegen, helpt een foefje Klop de dooiers los en voeg onder voortdurend roeren een beetje kookvocht toe Giet de room erbij Meng dit alles door de soep, terwijl u met een houten lepel zachtjes roert