Friese boerenkool

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de boerenkool met 3 dl water 15 minuten in een ruime pan Leg er dan de geschilde en in vieren gesneden aardappelen, de gesnipperde uien en het in blokjes gesneden rookspek op en kook alles het in 25 minuten gaar Bak intussen de gehalveerde speklappen en de rundersaucijsjes in 50 gr bakboter zachtjes bruin en in 20 minuten gaar Blus het bakvet af met de azijn en 2 dl water en laat het aan de kook komen Stamp de boerenkool en de aardappelen door elkaar en serveer de speklapjes, de saucijsjes en de jus er apart bij

Friese boerenkool is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpasta met kipsaucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kaasplank met zilveruitjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Stevige ham-kaas tosti
- 10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kaaspoffertjes
30 min Snack
Bekijk recept
Friese kaassoesjes
15 min Snack
Bekijk recept