Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes Doe 2 dl water, de laurierblaadjes en de foelie in een pan, voeg de aardappelen toe en kook ze in ± 15 minuten gaar Bestrooi het vlees intussen met het kruidnagelpoeder Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees hierin al omscheppend in ± 4 minuten bruin Roer er de tomatenpuree, 1 1/2 dl water en zout door en laat het vlees, afgedekt, ± 5 minuten sudderen Maak de paksoi schoon, snijd hem in reepjes en was die Giet de aardappelen boven een kom af en verwijder de laurierblaadjes Stamp de aardappelen met een aardappelstamper fijn en roer er de rest van de boter en zoveel kookvocht door, dat een smeuïge puree ontstaat Schep er de paksoireepjes door en warm de stamppot nog ± 2 minuten door Breng het gerecht zo nodig met wat zout op smaak Schep de stamppot op 4 borden, maak in het midden een kuiltje en schep daar het vlees met de jus in