Spruitjesstamppot met appelhachee

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de appeltjes en de rozijnen 1 nacht in het sinaasappelsap Verhit voor de hachee 2 eetlepels boter en braad het vlees rondom snel aan Voeg de ui en de suiker toe en bak ze omscheppend 2 minuten mee Strooi de bloem erover en laat die al roerend licht kleuren Schenk er geleidelijk de bouillon bij Voeg de kruidnagels, zout en peper toe en laat het vlees in 2-3 uur gaar sudderen Laat de laatste 20 minuten de appeltjes, de rozijnen en het sinaasappelsap mee sudderen Bind de saus eventueel met aangemaakte maïzena Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en giet ze af Kook de spruitjes 5 minuten in weinig water met zout, giet ze af en houd ze warm Stamp de aardappelen fijn en roer er zoveel room, boter, zout, peper en nootmuskaat door tot een stevige, pittige puree ontstaat Verwarm de grill voor op de hoogste stand Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in 8 minuten zachtjes uit en schep ze met het bakvet en de spruitjes door de puree Doe de stamppot over in de ovenschaal Vermeng de gehakte noten met het paneermeel en strooi dit over de stamppot Laat de stamppot onder de grill in 10 minuten goudbruin kleuren Serveer de hachee er apart bij

Spruitjesstamppot met appelhachee is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Spruitjesstamppot met appelhachee
0 min
Bekijk recept

Spruitjesstamppot met gerookte kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spruitjesstamppot met shoarma en knoflooksaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spruitjesstamppot met walnoten, lijnzaad en biefstuk
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spruitjesstamppot met gember
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept