Spoel de witte bonen in een vergiet onder warm stromend water af en laat ze uitlekken Schil de knolselderij, was hem en snijd hem in stukken Daarna in een pan met weinig water met zout in ± 15 minuten gaar koken Intussen in een andere pan de doperwten ontdooien en gaar koken volgens de gebruiksaanwijzing De paprika's wassen en schoonmaken 1 paprika in kleine blokjes snijden, de andere paprika in de lengte in dunne reepjes snijden In een zeef de knolselderij laten uitlekken In de keukenmachine of met een draaizeef de knolselderij, de helft van de doperwten en de helft van de witte bonen pureren In een braadpan de melk en boter verwarmen De groentepuree erdoor roeren Al roerend door en door heet laten worden Pittig op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat De rest van de witte bonen, doperwten en paprika stukjes erdoor roeren in nog ± 3 minuten op een laag vuur met het deksel op de pan laten doorwarmen Intussen (glazen) schaal voorverwarmen De stamppot in de schaal scheppen De bovenkant stervormig garneren met paprika reepjes Lekker met stoofpeertjes
Witte bonenstamppot met knolselderij is een recept van De vlam in de pan