Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in pinkbrede repen Verdeel elke schijf ananas in ± 8 stukken of schil de ananas en snijd deze in stukjes Was de paprika's, verwijder de steelaanzetten, halveer de vrucht en neem het zaad en de zaadlijsten weg Snijd het vruchtvlees in reepjes die weliswaar smaller maar ongeveer even lang zijn als de repen vlees Verhit de olie in een wadjan en fruit hierin de fijngesneden knoflook en uien tot ze wazig van kleur zijn Voeg het vlees toe en bak het gedurende 3 minuten onder voortdurend omscheppen in de hete olie Voeg de ananas en de paprika toe Laat alles nogmaals 3 minuten onder voortdurend omscheppen bakken Strooi er wat zout over, voeg de sambal, ketjap manis en djahé toe en blijf goed roeren Schep alles goed om en doe er dan
2.5 dl kokend water bij Laat alles 3 minuten heel zachtjes sudderen boven een matig afgestelde warmtebron Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water Schuif alle ingrediënten naar één zijde van de wok en roer de maïzenaoplossing door het vocht op de bodem Blijf roeren, tot een gebonden saus is verkregen Schep daarna alle ingrediënten door de saus en laat de kook er nog even over komen Haal het stukje djahé uit de pan en laat nog even koken Garneer het gerecht met wat gesnipperde voorjaarsuitjes en dien het op met drooggekookte rijst
Babi nanas (varkensvlees met ananas) is een recept van De vlam in de pan