Roer de santen en de currypasta met 1 dl heet water tot een marinade en marineer de stukjes Quorn hierin ± 15 minuten Rasp de groene schil van de limoen en pers de limoen uit Snijd de mango en de tomaat in stukjes Hak 1 eetlepel muntblaadjes fijn Schep de mango, de tomaat, de geraspte limoenschil, de munt, de korianderen 1 eetlepel limoensap in een kom door elkaar en breng de salsa op smaak met zout, peper en hot peppersauce Laat de salsa minstens een kwartier staan Schaaf van de komkommer in de lengte 12 mooie repen en dep ze met keukenpapier droog Verhit de olie in een koekenpan en bak de stukjes Quorn rondom knapperig bruin Steek aan 12 satéstokjes steeds 3-4 stukjes Quorn en blaadjes munt met een reep komkommer golvend ertussen Leg op 4 borden elk 3 spiesjes en schep er een flinke lepel salsa naast Strooi desgewenst wat geraspte limoenschil over het gerecht
Curry-Quornspiesjes met mangosalsa is een recept van De vlam in de pan