Rooster de paprika in een op 225°C voorverwarmde oven tot het vel zwart is geblakerd Leg de tenen knoflook erbij Snijd de aubergine in de lengte in 6 mooie plakken, bestrooi die met zout en laat ze ± 30 minuten liggen Leg de paprika ± 10 minuten in een afgedekte schaal Knijp 2 gare tenen knoflook boven een kom uit en roer er de azijn met 2 eetlepels olijfolie, de rozemarijn, zout en peper door Schep de stukjes Quorn erdoor en laat ze ± 15 minuten marineren Verwarm de grillplaat of grillpan voor. Trek het velletje van de paprika, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in repen Dep de plakken aubergine met keukenpapier droog, bestrijk ze met olijfolie en rooster de aubergine op de grillplaat mooi bruin Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes Quorn met de marinade in ± 3 minuten mooi bruin Knijp de laatste 2 tenen knoflook boven de mayonaise uit en bestrijk de plakken aubergine ermee Leg op 2 warme borden een plak aubergine en verdeel er de helft van de Quorn en de helft van de paprika over Strooi er 1 eetlepel basilicum over en leg er een tweede plak aubergine op Verdeel er de rest van de Quorn, de rest van d paprika en de rest van hetbasilicum over en leg er de laatste plak aubergine op met de mayonaisekant naar beneden Maal er royaal zout en peper boven
Mediterrane Quornstukjes met geroosterde aubergine en paprika is een recept van De vlam in de pan