Recepten cocktails - Cocktail recept voor - Rumpot Cocktail receptenRumpot Ingrediënten en bereiding Fruit witte basterdsuiker rum met 54% alcohol extra nodig 1 rumpot van 4 liter Mei Rumpot met heet water met soda afwassen. Goed naspoelen met heet water en laten uitdruipen. 250 g aardbeien schoonmaken. In rumpot doen. 175 g basterdsuiker erover strooien en 1 liter rum erop schenken. Schoteltje op de aardbeien leggen zodat ze niet kunnen gaan drijven. Deksel op pot leggen. Op koele donkere plaats bewaren. Juni 250 g kleine kruisbessen wassen en toevoegen. 500 g kersen wassen, steeltjes eraf halen en eventueel ontpitten. Op kruisbessen leggen. 300 g witte basterdsuiker erover strooien en 1/2 liter rum toevoegen. Juli Perziken en abrikozen ontvellen, ontpitten en in stukjes snijden. Schoon fruit wegen. Per 150 g fruit 75 g suiker en 1.5 dl rum toevoegen. Augustus Pruimen en nectarines wassen, halveren en ontpitten. Schoon fruit wegen. Per 150 g fruit 75 g suiker en 1.5 dl rum toevoegen. September Papaja's schillen, halveren, zaadjes eruit scheppen. Vruchtvlees in stukjes snijden. Peren schillen, klokhuis eruit halen en in repen snijden. Per 150 g fruit 75 g suiker en 1.5 dl rum toevoegen. Oktober Ananas en mango schoonmaken en in stukjes snijden. Per 150 g fruit 75 g suiker en 1.5 dl rum toevoegen. Als de pot vol is moet hij nog minstens 6 weken blijven staan