Leg het vlees ½ uurtje in de vriezer en snijd het in 1 cm dikke plakken Roer de milde olijfolie en de knoflook door elkaar, wrijf het vlees hiermee in en strooi er de citroenrasp en peper over Blancheer de spinaziebladeren in ruim kokend water ± 1 minuut, spoel ze onder koud water af en dep ze droog Verdeel de spinazieblaadjes over het vlees, rol ze samen stevig op en verpak de rolletjes in plasticfolie Leg ze minstens 3 uur in de vriezer Pureer voor de saus de basilicum, 3 tenen knoflook, tomaten, pijnboompitten en de kaas in een keukenmachine en voeg de groene olijfolie in een dun straaltje toe tot een dik vloeibare saus ontstaat Leg midden op de borden wat alfalfa Snijd het vlees (halfbevroren) in zeer dunne plakjes en leg de carpaccio rondom de alfalfa Lepel op elk bord 1 eetlepel pestosaus over de carpaccio Verdeel de pistachenoten rondom de alfalfa
Opgerolde carpaccio met rode pesto - Vet maaltijd fase 1 is een recept van De vlam in de pan