De tonijn wassen onder de koude kraan, droog deppen met keukenpapier, met olie insmeren en met peper en zout bestrooien De tonijn, gewikkeld in plasticfolie 1-2 uur in de diepvries leggen De asperges korte tijd koken en onder de koude kraan koud spoelen Voor de vinaigrette azijn met zoetstof, peper en zout in de keukenmachine laten draaien en hier scheutje voor scheutje de olijf- en walnotenolie bij schenken De tomaat onderdompelen in kokend water, ontvellen, in vieren snijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden De sla wassen, drogen en in stukjes scheuren De aangevroren tonijn in zeer dunne plakjes snijden en over 4 borden verdelen De vinaigrette rond de tonijn scheppen en de asperges op de tonijn leggen Met sla, tomaatblokjes, kervel en eventueel met forel eitjes garneren
Carpaccio van tonijn met groene asperges - Vetmaaltijd fase 1 is een recept van De vlam in de pan
Dit vind je misschien ook lekker
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst