Spoel de vis onder stromend koud water Maak de filet droog met keukenpapier en wrijf hem in de limoen of citroensap Laat de vis 20 minuten liggen Breng 5-6 deciliter water aan de kook Voeg de bouillontablet en limoen of citroenschijfjes toe Leg, zodra het bouillontablet is opgelost, de vis in het kokende vocht Temper de warmtebron en houd alles 5-6 minuten tegen de kook aan Neem daarna de pan van de warmtebron en laat de zalm in het pocheervocht koud worden Maak de sla schoon Neem de dikste nerven weg Spoel de bladeren enkele malen in ruim koud water Maak ze droog en scheur ze in kleine stukjes Meng in een kommetje mayonaise met dille en de helft van de bosuitjes Laat de zalm uitlekken en verdeel de vis daarna in niet al te kleine stukjes Schep de mayonaise met dille en bosuitjes erdoor. Beleg de spiegels van de borden met slablaadjes Schep de zalmmayonaise in het midden erop Bestrooi de salades met tomatenblokjes en strooi de rest van de bosuitjes erover Schik de in partjes gesneden hardgekookte eieren er rondom