Verwarm de grill voor op 250 graden Prik met een vork enkele gaatjes rondom in de aubergine Leg de aubergine op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie Grill de aubergines 25 minuten aan de ene kant en 25 minuten aan de andere kant De aubergine is klaar als de korst hard en rimpelig is De korst moet hard zijn maar niet verbrand. Haal de aubergines uit de oven en snijd ze in de lengte open Als het goed is, is het vruchtvlees nu heel zacht en kunt u het er met een lepel gemakkelijk uitscheppen Laat het iets afkoelen Voeg het citroensap, de mayonaise en zout naar smaak toe en roer het geheel goed Het vruchtvlees moet iets gepureerd worden maar doe dat met de lepel tijdens het roeren en niet met een keukenmachine Naar smaak kunt u meer citroensap, zout of mayonaise toevoegen Laat de salade afkoelen in de koelkast tot het serveren
Aubergine salade - Vet maaltijd fase 1 is een recept van De vlam in de pan