Maal de linzen tot fijn meel in een blender of keukenmachine Zeef het meel met zout en bakpoeder in een kom en voeg het lauwe water geleidelijk en al roerend toe tot een zeer stevig deeg is verkregen Laat de boter zachtjes smelten Kneed het deeg minstens 20 minuten; bedruppel het met voldoende gesmolten boter, zodat het deeg niet aan de kom plakt Kneus de peperkorrels, strooi ze over het deeg en kneed ze gelijkmatig erdoor Verdeel het deeg in 20 stukken ter grootte van een golfbal Rol elk stuk zeer dun uit tot een cirkel van 15 cm Stapel ze op elkaar met velletjes bakpapier ertussen Droog ze 2 a 2,5 uur in een op 180 C voorverwarmde oven Vanaf dit punt zijn de papadums in te vriezen voor later gebruik Giet 3 cm olie in een diepe koekepan met dikke bodem Verhit flink tot een stukje papadum erin meteen gaat sissen en drijven Bak de papadums per twee in de hete olie; draai ze 5-10 seconden met behulp van een schuimspaan en een bakspaan Keer ze om en bak nog 5-10 seconden Til ze uit de pan, laat ze erboven even uitdruipen en zet ze weg op een warme plaats om verder uit te druipen
Papadums (Indiaas linzenbrood) - Vet maaltijd fase 1 is een recept van De vlam in de pan