Tomaten, mespunt zout, 3-4 el olijfolie, 1 teentje knoflook, en 4 basilicumblaadjes laten stoven in afgedekte pan Tomaten mengsel zeven om velletjes en zaadjes te verwijderen Grill voorverwarmen Van aubergine kroon en steel verwijderen en aan twee (zij)kanten deel van schil wegsnijden Aubergine in lengte in 6 plakken snijden 1 teentje knoflook, zout en 3 el olijfolie mengen en de plakken aubergine mee bestrijken aan beide zijden Aubergineplakken onder grill 10 minuten bakken tot ze lichtbruin zijn, regelmatig keren Zongedroogde tomaten pureren met 3 el olijfolie Aubergines bestrijken met tomatenpasta Plakje mozzarella en blaadje basilicum op de ene helft van de aubergine leggen en plakken dubbelvouwen Bovenkant bestrijken met tomatenpasta en weer een plakje mozzarella er boven op leggen Kaas onder de grill laten smelten Aubergines bestrooien met basilicumblaadjes en warm serveren
Aubergine met mozzarella en tomatensaus - Vet maaltijd fase 1 is een recept van De vlam in de pan