Was de rijst, en zet met water op het vuur Voeg, als het water kookt, een mespuntje zout toe Roer voorzichtig een keer om en laat de ketan als rijst gaar worden (± 25 minuten) Schep de rijst, als die gaar is, op een grote schaal en spreid hem goed uit om hem te laten afkoelen Bak eerst de witte ui en knoflook in een flinke scheut olie totdat deze glazig zijn geworden Bak daarna de tartaar rul, en doe dan de rest van de groenten en specerijen erbij Voeg het water met santen en een mespuntje sereh toe Laat zachtjes bakken tot het vocht verdampt is Deponeer op een stuk pisangblad of stuk aluminiumfolie wat rijst ter grote van ongeveer 10 X 4 cm en ongeveer 1 cm dik, leg het vulsel in het midden en rol het op zodat de vulling in het midden van het rolletje komt Stoom de lemper dan in pisangbladeren of aluminiumfolie ca 15 minuten in de stoompan De rolletjes moeten stevig opgerold worden Kan zowel warm als koud gegeten worden