Doe de runderlappen, de parten ui, het teentje knoflook, de plakjes wortel, de stukken bleekselderij, de takjes peterselie, het laurierblad, de kruidnagels, de peperkorrels en wat zout in een pan Voeg zoveel water toe dat het vlees net onder staat Breng het geheel aan de kook Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees ca. 2 uur zachtjes koken tot het gaar is Neem het vlees uit de pan, laat het afkoelen en snijd het in reepjes Zeef het kookvocht en bewaar dit voor een ander gerecht De saus Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien 3 minuten Voeg de stukjes tomaat, de fijngehakte peterselie, de azijn, de suiker en de tabasco toe Breng de saus aan de kook Draai de hittebron laag en laat alles 5 minuten zachtjes koken Voeg de reepjes vlees toe en roer alles goed dooreen Laat het gerecht door en door warm worden en maak het op smaak met wat zout en peper
Rundvleesreepjes in kruidige saus is een recept van De vlam in de pan