Bosuitje schoonmaken en snipperen Wortel en courgette schoonmaken, wassen en in luciferdunne reepjes snijden Reepjes in heel kleine blokjes snijden In (koeke)pan 1 eetlepel boter verhitten Bosui, wortel, courgette en oregano ca. 3 minuten zachtjes bakken, af en toe omscheppen Knoflook pellen, erboven uitpersen en ca. 2 minuten meebakken Op smaak brengen met zout en peper Groentenmengsel op keukenpapier laten uitlekken Met scherp mes in elke tournedos aan 1 kant diepe inkeping maken, zodat zakje ontstaat Tournedos vullen met groentenmengsel en weer dichtvouwen Telkens 2 plakjes ham op aanrecht uitspreiden, zodat ze elkaar in lengte iets overlappen Plakjes in breedte dubbelvouwen, zodat lange smalle repen ontstaan Elke tournedos rondom omwikkelen met hamreep Tournedos tot gebruik afgedekt in koelkast leggen Tournedos ca. 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen Vijf borden voorverwarmen Tournedos droogdeppen met keukenpapier In (koeke)pan rest van boter verhitten Tournedos in ca. 6 minuten rose bakken, halverwege keren Tournedos bestrooien met zout en peper Op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden Fond en port aan bakvet toevoegen, aan de kook brengen en aanbaksels losroeren Jus al roerend in ca. 3 a 4 minuten iets laten inkoken Jus over borden verdelen Tournedos erin leggen Serveren met pommes frites en broccoli