Vruchtenmix ca. 1-1 1/2 uur van tevoren op kamertemperatuur laten ontdooien Vruchtenmix in keukenmachine of met staafmixer pureren Sinaasappel onder koud water goed schoonboenen Met citroentrekker dunne reepjes van schil trekken (of met scherp mesje dun schillen en schil in dunne reepjes snijden) en in kommetje met koud water leggen Sinaasappel uitpersen Sjalotje pellen en snipperen In pan 1 eetlepel boter verhitten Sjalot al omscheppend ca. 1 minuut bakken Vruchtenpuree, sinaasappelsap, 3 eetlepels wijn, tijm en bouillonpoeder erdoor roeren en al roerend langzaam aan de kook brengen Bosvruchtensaus onafgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten doorkoken Boven andere pan bosvruchtensaus door zeef wrijven Laten afkoelen In kommetje creme fraiche en citroensap tot sausje roeren Op smaak brengen met zout en peper Tot gebruik citroensaus afgedekt in koelkast zetten In pan ruim water aan de kook brengen Uit koolbladeren harde nerf wigvormig wegsnijden Bladeren 3-4 minuten in kokend water leggen, (met schuimspaan) uit pan nemen en afspoelen onder koud water Bladeren voorzichtig droogdeppen met keukenpapier Tournedos elk in 4 gelijke stukjes snijden Vier borden voorverwarmen In pan fond, rozemarijn en rest van wijn aan de kook brengen Rest van boter in kleine blokjes snijden Bosvruchtensaus opnieuw zachtjes verwarmen Van vuur af boterblokjes erdoor kloppen Tournedos in kokende bouillon leggen en net tegen de kook aan in ca. 4 minuten rose laten worden Uit bouillon nemen en laten uitlekken Bosvruchtensaus over borden verdelen Koolbladeren voorzichtig erin leggen In elk koolblad 4 stukjes tournedos leggen Telkens 1 eetlepel citroensaus op tournedos scheppen Garneren met sinaasappelreepjes Serveren met gemengde sla en aardappelkroketjes
Gepocheerde tournedos met bosvruchtensaus is een recept van De vlam in de pan