Gebraiseerde kalfsfilet met riesling

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kleur de kalfshaas aan beide kanten in boter Verwijder het gekleurd vlees en voeg aan de braadjus 4 grofgesneden sjalotjes, de versneden wortel, de seldertak en de beenderen toe Laat ongeveer 15 minuten kleuren zonder te verbranden Doe er de tomatenpuree, de tijm, de laurier en de peterseliestengel bij Leg hierop het vlees Bevochtig met de Rieslingwijn en eventueel met een beetje water tot op de helft van de hoogte van het vlees Laat het vlees verder onder deksel braiseren en een half uur verder gaar worden in de oven op 180 graden Verwijder het gare vlees Steek de braiseerfond door en laat voor de helft inkoken Snijd de shitake zwammen en de oesterzwammen in reepjes en de gewone champignons in 4 stukken Meng 15 gram bloem door 20 gram boter op kamertemperatuur en voeg dit beetje bij beetje bij de braiseerfond tot u een voldoende dikke saus bekomt Breng deze saus op smaak met peper en zout Laat de versneden champignons even opkomen in boter samen met de 2 overige sjalotjes Voeg dit aan de saus toe Versnijd het vlees, schik het op een schotel, lepel er wat saus over en strooi er wat vers gehakte peterselieplukjes over U kan dit smakelijke gerecht opdienen met gekookte of gebakken aardappelen Braiseren Techniek waarbij het vlees op smaakmakers gelegd wordt (bv groenten) en tot op halve hoogte bevochtigd wordt met een fond, wijn of saus Dan wordt het even opgekookt, waarna het verder moet garen in de oven

Gebraiseerde kalfsfilet met riesling is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Driekazenfondue
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon
30 min-
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebraiseerde Kipfilet Gevuld Met Champions En Room.
20-30 min -
Bekijk recept
Gebraiseerde Varkenshaas Met Courgette
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraiseerde Tarbot Met Groene Asperges En Morieljes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraiseerde Fazantfilet Met Witlofreepjes
30-60 min -
Bekijk recept