Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes Snijd 1 tomaat in mooie blokjes en prak de andere in een kommetje fijn Snijd het uitje in dunne ringetjes Snijd de gorgonzola in 2 gelijke plakken Verwarm de grill voor op de hoogste stand Verhit de boter in een koekepan en bak de biefstuk in 4 minuten bruin en van binnen rosè Leg de biefstukjes naast elkaar in een kleine, lage ovenschaal Strooi er wat zout en peper over Leg op elk biefstukje een plak gorgonzola en verdeel de ui- en tomaatstukjes erover Schuif de schaal circa 15 centimeter onder het hete grillelement en laat de gorgonzola in circa 3 tot 4 minuten smelten Roer intussen de fijngemaakte tomaat met de cognac of rode port en de bouillon door het bakvet en schraap de aanbaksels los Kook de jus in circa 2 minuten op een hoog vuur in Doe de jus over in een juskom en geef deze apart bij het vlees Lekker met gebakken aardappeltjes of een rijsttimbaaltje en een salade van veldsla