Snijd de ui en de wortel in stukken Ontzwoerd het spek en snijd het in blokjes Verwijder het vlees van de runderschenkel en snijd het in stukken Voeg een nootje boter toe en hak de groentestukken en de spekblokjes Strooi er de bloem over, laat nog even bakken en voeg 1 liter water, het been van de runderschenkel, de knoflook en het kruidentuiltje toe Laat 3 uur zonder deksel koken tot er ca 3 dl saus overblijft Zeef de saus Snipper de sjalotten fijn Laat de wijn, samen met de sjalotsnippers en de peperbolletjes inkoken tot er ca 2 dl overblijft Giet de gezeefde wijnsaus bij de eveneens gezeefde basissaus en breng opnieuw aan de kook Draai het vuur heel laag en voeg er de cognac en 1 eetlepel boter aan toe Houd de saus warm Strijk de entrecotes in met olijfolie en kruid ze met peper en zout Grilleer ze vervolgens naar smaak Serveer met fritjes en waterkers