Snijd het rundsvlees in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 3 cm Pel de uien en snijd ze eveneens in stukjes Steek afwisselend een stukje vlees en een stukje ui op een spies Versnipper de 3 knoflookteentjes en meng met de soja-olie en wat peper en zout Marineer de spiesjes gedurende 30 minuten in deze knoflookmarinade Bereid ondertussen de Kreoolse rijst Snipper een 1/4 ui en stoof hem in een nootje boter Voeg er de rijst aan toe en bevochtig met 7 dl water Laat de rijst ongeveer 15 a 20 minuten gaar- sudderen met een kruidentuiltje en houd hem daarna warm Maak de garnituur Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in reepjes Neem 1/4 ui en snipper hem fijn Was de champignons, snijd ze in schijfjes en stoof ze licht met de fijn versnipperde ui in een nootje boter Voeg er de tomaten aan toe Houd de bereiding warm op de barbecue Grilleer het vlees langs beide kanten Plaats op het bord een hoopje rijst en wat champignonschijfjes Leg de gegrilde rundsvleesspies erop en bestrooi goed met gesnipperde bieslook
In knoflook gemarineerde rundsblokjes met champignons is een recept van De vlam in de pan