Vraag aan uw slager om de kalfsstaart in 4 stukken te verdelen Pel de ui en snijd hem in stukken Maak de prei en de knolselder schoon, was ze en snijd ze in stukken Doe 2 liter water in een kookpot en breng dit, samen met de groentestukken, aan de kook Pel de teentjes knoflook en voeg ze, samen met de laurierblaadjes en de tijm, bij de groenten Voeg er, als het water kookt, het ribstuk, de mergpijp en de kalfsstaart aan toe Breng opnieuw aan de kook en schuim de bouillon af Laat hem ca 1.5 uur koken Schep het vlees uit de kookpot en giet de bouillon door een zeef Laat het ribstuk ca 15 minuten rusten, ontbeen het en snijd het in reepjes Schil ondertussen de aubergine en de courgette en snijd beide groenten in dobbelsteentjes Verwarm 1 el boter met 1 el olijfolie en bak, op een hoog vuur en onder voortdurend roeren, de groenteblokjes krokant gaar Houd ze warm Snijd het rode bietje in stukjes en voeg deze bij de gezeefde bouillon Mix de bouillon vervolgens fijn, breng verder op smaak met peper en zout en houd hem warm Voeg de stukjes kalfsstaart bij de bouillon zodat deze ook warm blijven Verwarm nogmaals 1 el boter met 1 el olijfolie en bak de vleesreepjes tot ze krokant zijn Vermeng het vlees met de groenten en verdeel deze bereiding over 4 warme borden Leg er een stukje kalfsstaart op Lepel wat bouillon naast de vleesbereiding en serveer de rest, apart, in een soepkommetje Serveer deze heerlijke stoofpot met brood