4 uur vooraf Bereid een marinade met een fles rode wijn, het sap van 1 citroen, de peterselie, de tijm, de laurier, de kruidnagels, 1 fijngehakte ui Schil 1 sinaasappel met een dunschiller en snijd de schil in fijne reepjes Pers de sinaasappel voeg het sap samen met de schil bij de marinade Laat het vlees gedurende ca. 4 uur in de marinade liggen Op het moment zelf Schep het vlees uit de marinade en dep het droog Zeef de marinade en bewaar ze Pel de uien en snijd ze fijn Smelt 100 g boter, bak hierin het vlees en voeg ook de gesneden uien toe Bak tot de uien glazig zijn, het vlees mag niet te bruin worden Breng ondertussen de gezeefde marinade aan de kook, giet dit over het vlees en laat gedurende 2 uur gaarsudderen onder gesloten deksel Schil de sinaasappelen dun en snijd de schil in fijne reepjes van 2 mm dikte en 2 cm lengte Blancheer de reepjes gedurende 10 minuten in 1 liter kokend water Verwijder uit de geschilde sinaasappelen de vruchtvleessegmentjes Laat hiervoor een scherp mesje langs de velletjes van de sinaasappel glijden en vang het sap op Haal het gaar geworden vlees uit en voeg het sinaasappelsap bij het kookvocht Laat de marinade tot 1/3 inkoken Voeg daarna het vlees samen met de olijven en de venkel erbij Laat het geheel nog 5 minuten sudderen Dien op in een schotel en versier met de geblancheerde reepjes sinaasappelschil en sinaasappelpartjes Geef er aardappelen of deegwaren bij