De dag voordien Bereid de kruiden-boter Stoof 2 eetlepels sjalotjes in een nootje boter en roer voortdurend om, zodat ze niet verkleuren Bevochtig met de wijn Breng op smaak met peper en laat uitkoken tot er nog ongeveer 2 eetlepels sjalot en vocht over is Laat afkoelen Voeg de sjalot bij de 200 gr zachte boter, en meng met de dragon en de peterselie Kruid nu met wat zout Rol de kruiden-boter tot een cylinder en vetvrij papier of aluminiumfolie en leg ze in de koelkast De dag zelf Borstel de oesterzwammen schoon (was ze zeker niet, dan verliezen ze hun fijne smaak) en haal de steeltjes eraf Snijd ze in reepjes in de richting van de plaatjes Bak ze kort en hevig in een grote noot boter Controleer de kruiding Voeg er een eetlepel sjalot aan toe en roerbak ongeveer 2 minuten Strooi de bieslook over de champignons Houd de champignon-ragout warm Bind de reepjes gezouten spek met keukentouw rond de tournedos Kruid ze Bak de tournedos daarna kort in warme boter en houd ze warm Verwarm de helft van de kruiden-boter, roer goed, maar zorg ervoor dat ze niet volledig smelt Schik een lepel oesterzwammenragout op een groot bord en leg hierop een tournedos Leg er een plakje resterende kruiden-boter op Werk af met een plukje waterkers Lepel rond de champignons nog wat kruiden-boter Serveer bij dit gerecht gefrituurde aardappel-nootjes of -blokjes en drink hierbij een glaasje rode Bourgogne
Tournedos met oesterzwammen ragout is een recept van De vlam in de pan