Leg het vlees in een ondiepe schaal en bedruppel het met de azijn Pers de knoflook erboven uit en bestrooi het vlees met peper en zout Laat de schaal enkele uren staan en draai de lappen af en toe om Dep ze dan droog en bestrooi ze met de bloem Smelt de boter in een ovenschaal, bak het vlees daarin rondom bruin enneem het dan uit de schaal Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg ze met de spekblokjes en de champignons bij de boter Fruit ze in enkele minuten lichtbruin Schenk dan de bouillon in de schaal, roer de aanbaksels los en breng het geheel aan de kook Voeg het vlees, de laurier,de tomatenpuree, het stukje prei en de tijm toe, sluit de pan goed af en laat het vlees in een op 175øC voorverwarmde oven in 1 1/2-2 uur gaar stoven Neem de laurier en de prei uit de schaal en voeg evt. nog wat peper en zout toe Bestrooi het gerecht met peterselie
In de oven gestoofde runderlappen is een recept van De vlam in de pan