Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept Maak, terwijl de asperges staan te garen, de dille schoon en hak ze fijn Roer ze met 2 eetlepels room door de kwark en zet het sausje koel weg Spoel de champignons goed af, snij het onderste stukje van de steeltjes af en snij ze doormidden Smelt een steekje boter in een pan en fruit de champignons op hoog vuur Breng ze op smaak met versgemalen peper en zout Bestrijk vier sneetjes casinobrood met boter en rooster ze licht in een koekenpan of broodrooster Haal de gare aspergepunten uit het kooknat, laat ze goed uitlekken en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier Splits het ei en roer de dooier door de room Roer er ook de geraspte kaas door Verwarm de oven voor op 220° Bestrijk de geroosterde sneetjes brood met de dillesaus, leg er de halve champignons op, snij de aspergepunten in de lengte door wanneer ze dik zijn (laat ze anders heel) en leg ze op de champignons Schep er een paar lepels roomkaassaus over en schuif de sneetjes een minuut of twaalf in de oven Haal ze geurend en goudgeel uit
Asperges met champignons en kwark is een recept van De vlam in de pan