Bami Islam (Islamitische bami)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de halve kip met de levertjes in 5 dl water zacht Bewaar het vocht dat over is Ontbeen de kip als ze goed gaar is en snijd het vlees in kleine stukjes Snijd de levertjes in vrij grote stukken Leg ze met het vlees apart in een schaal Pel de sjalotten en de knoflook, snijd ze fijn en kneus ze met de gember en de trassie Fruit dit mengsel in de hete boter en voeg peper, zout, goela djawa of suiker toe Meng de gesneden kip en levertjes erdoor en het restant van de bouillon Zet de warmtebron laag Maak de prei, peultjes en selderij schoon Haal de peultjes af, snijd de prei grof en snipper de selderij Roer de groenten door het kip-kruidenmengsel Maak de groene kool of spitskool schoon, was en snijd hem Doe de kool als laatste bij het mengsel, hij moet knapperig blijven Leg de bami enkele minuten in kokend water, roer ze om, haal ze uit het water en laat uitlekken Schep de bami voorzichtig met de ketjap door de groenten tot alles goed gemengd is Strooi er bij het serveren de gefruite uitjes en, alleen als u van scherp houdt, de lombok rawits over Ingemaakte uitjes en verse komkommer smaken hier uitstekend bij

Bami Islam (Islamitische bami) is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bami met roergebakken bloemkool
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi XL
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerbakschotel met rosbief
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bami met roergebakken bloemkool
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi XL
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerbakschotel met rosbief
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept