Was de aardappels, schil ze niet, droog ze af en zet ze 45 minuten in een oven van 220°C Maak ondertussen de saus Smelt hiervoor 35 gram boter in een pan, voeg er de bloem bij, roer deze er goed door en laat 5 minuten kleuren Geef er de melk bij, zout, peper en nootmuskaat Laat de saus 25 minuten zachtjes koken Snij de ham in brunoise Als de aardappels klaar zijn, haal ze dan uit de oven Snij de doormidden en haal de pulp eruit met een lepel, zonder de schil te beschadigen Druk de pulp door een zeef en geef het met de ham en de rest van de boter in een pannetje Geef er zout bij, peper en wat nootmuskaat Verwarm zachtjes al roerende en geef er de room bij Meng goed en laat nog enkele minuten warmen Bereid de eieren als in gepocheerde eieren Spuit de aardappelpuree terug in de aardappels Zet deze op een ovenvaste dienschaal en leg op elke halve aardappel een ei en geef daar wat saus over Strooi er geraspte kaas over en laat het even gratineren in de oven