Aardbeienroomijs

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet de metalen bak en een lepel in de vriezer; ze moeten goed koud zijn, zodat het ijs straks direct bevriest Pureer de aardbeien met de hand, met een blender of door een zeef Los de suiker in de aardbeienpuree op Week de gelatine in koud water Klop de eidooiers los met een klein beetje slagroom, verwarm dit voorzichtig en voeg dan de rest van de slagroom toe Roer flink, laat het niet koken Knijp het gelatineblaadje uit en voeg het bij de warme slagroom-eivla Voeg de vla bij de aardbeien-suikerpuree en laat het in de koelkast helemaal afkoelen Doe het mengsel dan in de metalen bak in de vriezer Roer de massa elk half uur met de koude lepel goed door, schraap alles vooral goed van de zijkanten Na ± 1 1/2 uur is het softijs, na ± 3 uur is het schepijs Bewaar het ijs in een luchtdichte doos in de vriezer

Aardbeienroomijs is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Fruitige paascoupe met meringue
10 min- Nagerecht
Bekijk recept
Milkshake
- 10 min-
Bekijk recept
Baked Alaska bombe
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vruchtenpannenkoeken met aardbeienroomijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Fruitige paascoupe met meringue
10 min- Nagerecht
Bekijk recept
Milkshake
- 10 min-
Bekijk recept
Baked Alaska bombe
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vruchtenpannenkoeken met aardbeienroomijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept