Snijd de ananas met de bladerpruik en al in de lengte doormidden Snijd de harde kern eruit en hol de helften met een puntige lepel uit Leg de uitgeholde schillen 2 uur in de diepvries Pureer het vruchtvlees van de ananas in een foodprocessor, doe de puree met 150 gr suiker in een pan en breng het geheel aan de kook Laat het mengsel, onder af en toe roeren, 15 minuten zachtjes inkoken tot een deel van het vocht is verdampt Doe de ananaspuree in een schaal en laat afkoelen Maak een suikerstroopje van de rest van de suiker en het water Klop intussen de eidooiers in een koude kom los Giet er, terwijl u met een garde snel en krachtig klopt, het suikerstroopje in een dun straaltje bij en blijf nog 3 minuten kloppen Voeg de ananaspuree toe, meng alles goed door en spatel er tenslotte de half geklopte slagroom zo luchtig mogelijk door Neem de uitgeholde ananashelften uit de diepvries, vul ze met het parfaitmengsel en leg ze minstens 3 uur in de diepvries terug Maak de garnering vlak voor het opdienen klop de eiwitten met de suiker stijf Roer de geraspte sinaasappelschil door de eiwitmassa, doe deze in een spuitzak, voorzien van een gekarteld spuitmondje en garneer de bovenkant van de gevulde ananashelften met eiwitrozetten Bestrooi het geheel met een beetje poedersuiker en leg de ananassen even onder een voorverwarmde grill Serveer direct