Schil de ananas, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in stukjes; vang het sap op Pureer het met de mixer, wrijf het door een fijne zeef in een pannetje, breng het aan de kook en laat de moes tot 1/8 liter inkoken Laat afkoelen en zet koel Klop de eidooiers met de rum en de suiker 10 minuten au bain-marie op en zet het mengsel koel Klop 1/8 liter van de room stijf en zet die koel Snijd de gekonfijte ananas in stukjes Roer het citroensap en het ananassap met de garde door de eidooiermassa en spatel er ook de stijfgeklopte room door Verdeel de gekonfijte ananas over 6-7 'darioles' (ronde vormpjes), vul verder bij met parfait en zet de darioles in het vriesvak Hak de bittere chocolade fijn Breng de rest van de room aan de kook en roer er de chocolade door Neem de pan van het vuur en laat de chocoladesaus afkoelen Stort de parfaits op borden en giet er de saus omheen Garneer met poedersuiker, citroenmelisse en chocoladesnippers