Laat het ijs in ± 15 minuten iets zachter worden Schil 1 appel en rasp hem grof Schep de appel en de Apfelkorn door het ijs en laat het weer bevriezen Verhit de suiker in een steelpan en blijf roeren tot de suiker is gesmolten en een lichtbruine kleur krijgt Schenk er in één keer de melk bij en blijf roeren tot de suiker helemaal door de melk is opgenomen Meng de kaneel met de maïzena en de slagroom tot een glad papje Voeg eerst de rest van de slagroom en daarna het maïzenapapje aan de karamelsaus toe Blijf roeren tot de saus is gebonden Laat de saus afkoelen Was de rest van de appels en boor de klokhuizen eruit Zet ze in een ovenvaste schaal en leg op elke appel een klontje boter Dek de schaal af Verwarm de oven voor op 200°C en bak de appels ± 20 minuten in het midden van de oven Verdeel de koude saus over de bordjes Vul de gepofte appels met ijs en zet ze in de saus