Breng het water met het citroensap aan de kook, los de suiker erin op en laat het stroopje afkoelen Schil de appels, verwijder de klokhuizen en pureer het vruchtvlees in een keukenmachine Roer het suikerwater en de calvados erdoor Schep het mengsel in een aluminium bak of cakeblik en zet deze in de diepvries Roer het ijs elk half uur met een vork goed los om kristalvorming te voorkomen Laat de sorbet nog 2 1/2 uur in de diepvries rusten Spoel de rozemarijn en neem de naaldjes van de takjes Breng het appelsap aan de kook en laat de naaldjes hierin 25 minuten trekken Zeef het appelsap Klop de eieren met de basterdsuiker schuimig, voeg al kloppend het appelsap toe en verwarm de saus tot deze is gebonden Schep met een ijsschep bolletjes uit het ijs en verdeel deze over bordjes Schenk er wat rozemarijnsaus over en geef de rest van de saus er apart bij Garneer met takjes rozemarijn