Was de citroenen goed en snijd de schil er met een scherp mesje dun af Pers de citroenen uit Breng het water met de basterdsuiker in een steelpan aan de kook en los de suiker, al roerend met een houten lepel suiker op Voeg de citroenschillen toe en laat ± 10 minuten koken Laat het afkoelen, voeg het Citroensap toe en verwijder de citroenschil Schenk het mengsel in een lage diepvriesdoos (inh 1 1/2 liter) en laat het zonder deksel ± 30 minuten in de vriezer bevriezen Maak het ijs met een vork van de rand van de doos los en klop het tot een gladde massa los Laat het weer 30 minuten bevriezen, klop weer los en herhaal dit nog eenmaal Splits het ei en klop het eiwit in een kom stijf (de dooier wordt niet gebruikt) Voeg het ijs toe, schep het door het eiwit en doe het mengsel terug in de diepvriesdoos Laat het ± 30 minuten bevriezen, klop het met een vork los en herhaal dit tweemaal Snijd van 1 sinaasappel 4 plakjes af Schil de rest van de sinaasappels en verwijder de witte velletjes Verdeel ze in partjes en verwijder de vliesjes met een scherp mesje Halveer de partjes en doe ze in een kom Schenk de Grand Marnier erover en laat het, onder af en toe omscheppen, ± 1 uur staan Hak de hazelnoten grof Neem het ijs ± 5 minuten voor het gebruik uit de vriezer, verdeel het met een ijsbolletjestang over 4 schaaltjes, schep er de sinaasappel met het vocht over en garneer met de plakjes sinaasappel
Citroensorbetijs met sinaasappel in Grand Marnier is een recept van De vlam in de pan
Dit vind je misschien ook lekker
Knapperig flensje met slagroomijs en gemarineerde aardbeien