Schil de citroenen en limoenen met de citroentrekker, zodat dunne reepjes schil ontstaan en pers de vruchten uit Breng het citroen- en limoensap met 175 gr kristalsuiker en 2 1/2 dl water aan de kook en laat ± 2 minuten zachtjes doorkoken Laat het mengsel afkoelen en draai het in 30 minuten in de ijsmachine tot ijs of laat het in het ijslaatje in ± 6 uur bevriezen Schep het ijs bij het bevriezen in het ijslaatje enkele malen door Kook de reepjes citroen- en limoenschil ± 1 minuut in ruim kokend water Spoel ze met koud water af en dep ze droog Breng 150 gr kristalsuiker en 1 dl water aan de kook, voeg de reepjes schil toe en kook ze op zacht vuur ± 5 minuten mee Schep de reepjes schil uit de siroop en laat ze in een zeef uitlekken Verdeel het ijs over de glazen en strooi de reepjes schil erover
Citrussorbet met limoen- en citroenschilletjes is een recept van De vlam in de pan