Overgiet 400 gr aardbeien in een kom met de rosé en de limonadesiroop Voeg het kaneelstokje, de steranijs, de sinaasappel- en de limoenplakken toe en laat in de koelkast 24 uur marineren Breng de suiker en 2 dl water aan de kook en laat flink koken tot de suiker is opgelost Laat afkoelen Pureer 450 gr aardbeien met de afgekoelde suikerstroop en het citroensap en voeg 1 dl ijskoud water toe Schenk het mengsel in de ijsmachine met draaiende motor en laat 40 minuten draaien tot een stevig, glad sorbetijs Of Schep het in een ijslaatje en laat het in 3 uur bevriezen Schep het tussentijds regelmatig door Verdeel de gemarineerde aardbeien met een schepje vocht over de ijscoupes Leg er een bolletje sorbetijs op en garneer met een koekje en een takje munt Bestuif met poedersuiker
Gemarineerde aardbeien met aardbeien-sorbetijs is een recept van De vlam in de pan