Kalkoen met honing, kaneel en appel

6
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 ºC. Verwijder het elastiek van de kalkoen. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en vul de holte van de kalkoen ermee. Smelt de boter in een steelpan en laat van het vuur af 5 min. afkoelen. Pers de knoflook en voeg samen met de olie, honing, kaneel en chilipeper aan de boter toe. Bestrijk de kalkoen met dit mengsel. Bestrooi royaal met zout.
  • 2 Leg de kalkoen met de borst naar boven in de braadslee. Leg de rest van de knoflook eromheen. Zet in het midden van de oven. Bedruip elke 20 min. met een lepel met het bakvet. Braad de kalkoen ca. 2 uur en 15 min.
  • 3 Controleer na 1 ½ uur regelmatig op gaarheid. Steek de vleesthermometer in de borst van de kalkoen. Als deze 70 ºC aangeeft, is de kalkoen gaar. Neem de kalkoen uit de oven en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden.

Kalkoen met honing, kaneel en appel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept