1 Laat de rollade in een uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
2 Prik met een puntig mes gelijkmatig inkepingen in de rollade van ca. 3 cm diep. Doe dat in de gaten van het netje zodat dit heel blijft. Snijd de rozemarijn en de tijm in takjes van 4 cm. Vul de inkepingen met de knoflook, rozemarijn en tijm. Steek eventueel overgebleven rozemarijn en tijm tussen het netje en het vlees. Bestrooi de rollade met peper en zout.
3 Verhit de boter en olie in een ovenvaste braadpan. Braad het vlees in 4 min. rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade ca. 45 min. Bedruip halverwege met bakvet. Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. Verwijder eventueel het netje en snijd in plakken.
Rollade met kruiden & knoflook is een recept van Albert Heijn