1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in partjes. Kook in water met zout in 15 min. bijna gaar. Giet af. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met zout naar smaak. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak boven in de oven in ca. 15 min. goudbruin. Schep halverwege om.
2 Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in reepjes en doe in een schaal. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel boven het lof. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen. Voeg toe aan het lof. Besprenkel met de rest van de olie en schep om.
3 Verdeel de varkenshaas in 4 porties. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees in 2 min. rondom bruin op hoog vuur. Zet het vuur lager en voeg de marmelade en 4 el water toe. Bak het vlees nog 5 min. in de marmeladejus. Serveer met de aardappelen en witlofsalade.