Vlees en marmelade

4
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in partjes. Kook in water met zout in 15 min. bijna gaar. Giet af. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met zout naar smaak. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak boven in de oven in ca. 15 min. goudbruin. Schep halverwege om.
  • 2 Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in reepjes en doe in een schaal. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel boven het lof. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen. Voeg toe aan het lof. Besprenkel met de rest van de olie en schep om.
  • 3 Verdeel de varkenshaas in 4 porties. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees in 2 min. rondom bruin op hoog vuur. Zet het vuur lager en voeg de marmelade en 4 el water toe. Bak het vlees nog 5 min. in de marmeladejus. Serveer met de aardappelen en witlofsalade.

Vlees en marmelade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Canard à l'orange
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde primo appelen in de oven
1 min Nagerecht
Bekijk recept

Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Korma vlees met korianderrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
10 min Bijgerecht
Bekijk recept