Rode biet met chocolade en balsamico

4
20 min
Voorgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng het bietensap aan de kook en laat 30 min. op middelhoog vuur inkoken tot de helft. Neem van het vuur en laat 5 min. afkoelen. Hak 75 g chocolade in stukjes en voeg met de azijn toe aan het bietensap. Roer tot de chocolade is gesmolten. Laat helemaal afkoelen.
  • 2 Snijd de bietjes in elk 8 partjes. Schep in 4 diepe borden een laag ingekookte bietensaus. Verdeel de partjes biet erover. Bestrooi met rucola en schaaf de rest van de chocolade erover. Bestrooi naar smaak met zeezout.

Rode biet met chocolade en balsamico is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept